Pleksi Tabela Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Buradasınız: Anasayfa / Faydalı Bilgiler
Pleksi Tabela Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yüzyılı aşkın süredir kullanılan tabelalar, teknolojinin ilerlemesine paralel olarak farklı malzemeler ve üretim şekilleriyle daha yoğun bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir...
Pleksi Tabela Hakkında Bilinmesi Gerekenler

   İlk dönemlerde ahşap ve sac üzerine yapılarak firma tanıtımlarına farklı bir bakış açısı sağlayan tabelalar, günümüzde tanıtımın yanı sıra prestij sağlama açısından da oldukça büyük öneme sahiptir.

   Günümüzde görsellik ve dayanıklılık açısından en fazla tercih edilen tabela türlerinden biri de pleksi tabela çeşitleridir. Akrilik malzemeden yapılan ve hava şartlarına oldukça dayanıklı olan pleksi tabelalar, uygun fiyatları sebebiyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Hemen her mekâna uygun olarak tasarlanabilen bu tür tabelalar, ışıklı veya ışıksız olarak kullanılabilmektedir.

   Kutu harf tabela şeklinde tasarlanarak kullanıldığında görsel etkileri daha da öne çıkan pleksi tabela, pleksi malzemeden üretilen levhaların cnc router veya lazerle kesilmesiyle kullanıma hazır hale getirilmektedir. İstenilen formda kesildikten sonra el işçiliğiyle iç ve dış kenarlarına bant dönülerek kutu haline getirilen hafrler, pleksi havuzlarında renk kodları dökülmek suretiyle döküm ile elde edilmektedir.

   Sınırsız renk seçeneğiyle kullanıcıya sunulan pleksi kutu harf tabelalar, talep halinde özel dökümler yapılmak suretiyle kullanılabilmektedir. Pleksi tabelaları diğer tabela çeşitlerinden ayıran en önemli özellik, ışığı çok iyi yansıtması ve oldukça hafif oluşudur. Camdan daha zor kırılabilen pleksi malzemeler, birçok mekânda cam yerine bile kullanılabilmektedir.

   Pleksiglas malzeme üzerine dijital baskı ya da folyo kesim yazı kullanılarak imal edilen tabelalar, led veya floresan ışık kullanılarak aydınlatılabilir. Firmalara ait logo veya sembolleri bilgisayar yardımıyla tasarlayan uzmanlar, lazer veya cnc tezgahlarında yaptıkları çalışmalarla tabelaları kullanıma hazır hale getirir. İç, dış mekânlarda sıklıkla kullanılan pleksi tabelalar, kompozit ve alüminyum malzemelerle desteklendiğinde uzun bir kullanım ömrüne sahip olurlar.

   Tabelanın zemininde veya harflerinde kullanılan pleksi malzeme 1mm ile 50 mm arasında kalınlıklarda kullanılabilmektedir. Döküm levhalar halinde bulunan pleksi malzeme, istenilen tabela ölçülerine göre kesilerek kullanıma sunulur. Uzun yıllar formunu koruyarak görünümünü koruyabilen pleksi tabelalar, farklı tasarımlara imkân sağlaması ve uygun fiyatlarla edinilebilmesi açısından sıkça tercih edilen bir tabela türüdür.

 

 

Detaylı Bilgi İçin Hemen Bizi Arayın

WhatsApp iletişim

Tıkla Ara 0541 254 26 36